YÜZ DOLGULARI

Dolgu Nedir?

Yaşlanma ile birlikte cilt altı yağ tabakası ve cildin hyalüronik asit, elastik ve kollajen lifler gibi bazı yapısal elemanlarında azalmalar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgular, işte bu kırışıklık, sarkma, izleri gidermek, bazen de dokuya şekil veya hacim vermek için cilt altına enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelerdir.

Dolgular Nasıl Etkili Olur?

Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri, kırışıkların altını doldurarak kırışıklığı düzeltir, yüze hacim vererek sarkmaları giderir, hacmi az olan yerlerde dolgunluk yaratarak şekil verir. Bazı dolgu maddeleri geçici olmalarına rağmen, cilt altında bulundukları süre boyunca ciltte yeni kollajen yapımını uyarırlar. Böylece ciltte yenilenme meydana geldiği için dolgu maddesi eridikten sonra bile uygulanan bölge ilk haline göre çok daha iyi gözükmektedir. 

Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu maddeleri, kırışıklık hattına, şekil verilmek istenen ve doktorunuz tarafından uygun görülen bölgeye, ince bir iğne veya ucu künt kanüller yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu yaklaşık 20- 30 dakika sürmektedir. Sonucu hemen fark edilir.

Dolgu Çeşitleri Nelerdir?

Estetik amaçla kullanılan dolgular geçici, yarı kalıcı ve kalıcı olarak sınıflandırılabilirler. Geçici dolgular arasında dünyada da yaygın olarak kullanılan dolgu maddesi hyalüronik asittir. Yarı kalıcı dolgular arasında en sık kullanılan maddeler ise kalsiyum hidroksi apatit, polikaprolakton ve polilaktik asit içeren dolgulardır. Bu dolguların kalıcılığı 1-4 yıl arasında değişmektedir. Kalıcı dolgular yan etkileri nedeniyle günümüzde pek tercih edilmemektedirler.

Hyalüronik Asitli Dolguların Avantajları Nelerdir?

Hyalüronik asit, FDA onaylı, hayvansal olmayan, enjekte edildiği yere hacim veren, güvenli ve doğal bir üründür. Doğal hyalüronik asit cildi nemlendirerek genç bir insanın yüzündeki ideal sıkılık seviyesinin korunmasını sağlar. Hyalüronik asidin % 100 saf formunun farklı konsantrasyonundaki formu ile yüz, boyun ve ellerin daha iyi görünümü, nemlendirilmesi, korunması ve canlandırılması sağlanabilir. Hyalüronik asidin cilde enjekte edilmesi, genç görünen bir cilt için hayati önem taşıyan kollajen üretimini destekler. Aynı zamanda ciltteki hyalüronik asidin antioksidan görevi görerek zararlı kimyasallarla savaştığı da gösterilmiştir. Etkisi hemen görülür ve seçilen konsantrasyona göre 4-18 ay devam eder.

Yüzde Ne Amaçla, Hangi Bölgelere Dolgu Uygulanabilir? 

  • Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
  • Nazolabial olukları (burun kenarından ağız köşesine doğru inen çizgiler) düzeltmek
  • Gözaltındaki çökme ve morlukları gidermek
  • Yüzdeki sarkmanın giderilmesi için noktasal uygulama
  • Ağız kenarlarındaki sarkma çizgilerini azaltmak
  • Çene ve çene hattını belirginleştirmek
  • Dudak şekillendirmek ve dolgunlaştırmak
  • Dudak etrafındaki kırışıklıkları yok etmek
  • Kaşa şekil vermek
  • Burunda küçük şekil bozukluklarını gidermek ve burun ucunu kaldırmak
  • Kaş arasındaki çizgileri azaltmak
  • Akne ve yara izlerinin gidermek

Dolgu Uygulaması Ağrılı Mıdır?

Çoğu kişi enjeksiyonların ağrı duyulmaksızın gerçekleştiğini söylemektedir. Uygulama öncesi lokal anestezik etkili bir krem kullanımı ağrı eşiği düşük olanlara yardımcı olabilir.

Uygulamadan Sonra Yüz Nasıl Görünür?

Uygulamadan hemen sonra, enjeksiyon bölgelerinde hafif kızarıklık ve ödem olabilir, ancak 15-20 dakika içerisinde tamamen yok olurlar. Nadiren olabilecek noktasal deri altı kanamaları ise 5-7 gün içinde tamamen kaybolur.

Dolgu Tedavisinin Etki Süresi Ne Kadardır? 

Kullanılan dolgu maddesi, ürünlerin özellikleri, uygulama alanı ve bazı kişisel özelliklere göre dolguların kalıcılık süresi değişmektedir.

Dolgu Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir? 

Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir. Bu yan etkiler kısa sürede geriler. Morluklara kapatıcı sürülebilir.

Dolgu Uygulamaları Ne Kadar Süre İş ve Sosyal Yaşamı Etkiler? 

İşlem sonrasında kişi hemen günlük aktivitelerine ve sosyal hayatına devam edebilir.

Dolgu Enjeksiyonu Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Uygulama sırasında oluşabilecek morarma riskini artırabildikleri için, işlemden 5-7 gün öncesinde ağrı kesiciler, aspirin, kan sulandırıcı diğer ilaçlar, yeşil çay, gingko biloba, sarımsak, ginseng, ekinezya gibi bitkilerin kullanılmaması önerilir. Uygulamayı izleyen 4 saat boyunca ağır spor, sert çiğneme hareketleri, konuşma ve gülme önerilmez. Uygulama yapılan bölgeye sert masaj yapılmamalıdır. Uygulama sonrası oluşan kızarıklık ve şişlik tamamen geçene kadar bu bölgeyi aşırı sıcak (sauna, güneşlenme) veya aşırı soğuğa karşı korumalısınız.

Dolgular Diğer Estetik İşlemlerle Birlikte Uygulanabilir Mi?

Hyalüronik asitli dolgular ısıveren işlemlerden sonra yapılmalıdır, çünkü ciltte ısınma yapan işlemler dolgunun ömrünü kısaltabilir. Üstelik cilt yenileme amacıyla yapılan lazer, radyofrekans, fokuslu ultrason vb. işlemlerden sonra yapılan dolgular, hem bu işlemlerin etkilerini artırır hem de sarkma, kırışıklık ve iz tedavilerinde hızlı bir düzelme sağlar. Dolgu uygulaması mezoterapi, PRP, botoks gibi diğer enjeksiyon uygulamaları ile aynı anda bile yapılabilir.

Hemen Bilgi Alın!

Sinapolist uzman ekibinin son teknoloji ürünlerini kullanarak titizlikle uyguladığı işlemler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle hemen iletişime geçin.

HEMEN ARA WhatsApp