YÜZ GERME

Yüz Germe Nedir?
Yüz germe, her ne kadar estetik kaygılar sebebiyle yapılan medikal bir işlem olarak algılansa da zaman zaman tıbbi bir gereklilik olarak da karşımıza çıkar.
Yüz germe işlemleri için bir yaş sınırlamasından söz etmek de pek doğru değildir çünkü kişinin kendi yüzünü yaşlanmış hissetmesi ve bundan ötürü yapılan muayene sonucunda yüzün dinamikliğini kaybettiğinin tespit edilmesi operasyon için yeterlidir. Günümüzde çok popüler hale gelen obezite cerrahisi sonrasında da hastalar ciddi kilolar vermekte ve ciltte gelişen sarkıklıklar zayıf ve fit bir görünüme kavuşmuş bireyleri oldukça rahatsız etmektedir. Bu hastalar da yüz germe tekniklerini tercih etmektedirler.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kişinin mecburiyet veya estetik hoşnutsuzluk sebebiyle hekimlerimize başvurması halinde, uzman hekim tarafından yapılan muayene sonucunda deride gevşeme, sarkma gibi deformasyonlar tespit edildiyse operasyona karar verilir. Ameliyat planlaması yapılırken öncelikle hastanın gençlik fotoğraflarına bakılarak yaşlanmanın nasıl gerçekleştiği, yüzün nerelerinde ve ne yönde deformasyon oluştuğu tespit edilir.

Yüz germe ameliyatı ile birlikte sadece derinin gerildiği gibi bir yaygın kanı vardır. Ancak bu doğru değildir. Doğru ve başarılı sonuç verecek bir ameliyat ile sadece deri değil, tüm cilt katmanları üç boyutlu olarak şekillendirilir. Ciltte yapılan kesi ile cilt altındaki bağ dokularına, mimik kaslarına ve aşağı doğru gevşemiş dokulara müdahale edilir. Cilt altındaki bu derin dokulara yapılan dokunuşlarla gevşemiş, sarkmış unsurlar normal bir yüzde olması gereken yerlere taşınmakta ve mevcut bozukluklar giderilmektedir. Yüz germe ameliyatlarına ilişkin akla gelen başlıca sorulardan birisi de ameliyat sonrası iz kalıp kalmayacağıdır. Yüz germe ameliyatı endoskopik yöntemlerde 1 ile 2 milimetrelik küçük kesiler ve saç içinde kalacak şekilde yapıldığı için herhangi bir iz görüntüsü söz konusu değildir. Klasik yöntemlerde ise bu kesiler kulak ön ve arkasında olduğu ve yüzün doğal çizgileri aralarına yerleştirildiği için zamanla iyileşerek görünmez hale gelir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Ameliyat sonrası buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. Ameliyat sonrası 2. gün hasta taburcu edilir.1 hafta içerisinde yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınır. 10. günde ise saç içindeki metal dikişler alınır. Ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir.

Operasyon geçiren hastanın yüzünde yaklaşık birkaç hafta içinde düzelen bir hissizlik ile karşılaşılması normaldir. Operasyon sonrası hasta birkaç ay için alkol, buhar banyosu ve sauna gibi aktivitelerden uzak durmalıdır. Güneş koruyucu kremlerin 6 aya dek düzenli olarak kullanılması gerekir. Şişlik ve morluklar 3 haftada ortadan kalkar. Genellikle 2. haftada işe dönüş yapılabilir.

Hemen Bilgi Alın!

Sinapolist uzman ekibinin son teknoloji ürünlerini kullanarak titizlikle uyguladığı işlemler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle hemen iletişime geçin.

HEMEN ARA WhatsApp