DİŞ BEYAZLATMA

Diş Beyazlatma Nedir?
Diş Beyazlatma, Hidrojen Peroksit veya Türevleri kullanılarak yapılan bir ağartma (renk açma) işlemidir. Kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır. Oksijenin ayrılmasıyla birlikte dişin rengi de açılır. Bu işlem; sarı, kahverengi veya gri renkli dişleri olan kişilerin daha beyaz dişleri olmasını sağlamaktadır.
Beyazlatma, ağız hijyeni iyi olan sağlıklı diş ve diş etlerine sahip hastalara uygulanmalıdır. Kozmetik bir işlem olan diş beyazlatma sistemleri her hasta için uygun olmayabilir.
Günümüzde hastaların kendi kendilerine uygulayabildikleri veya hekim tarafından hastalara uygulanan tipler olmak üzere birçok diş beyazlatma yöntemi mevcuttur.
Her zaman, hastaya hangi tip diş beyazlatma yönteminin uygun olduğuna mutlaka diş hekimi karar vermelidir.

Ofis Tipi Beyazlatma (Ofis Bleaching)
Ofis tipi beyazlatma tüm beyazlatma sistemleri içerisinde en etkili yöntemdir. Muayenede gerçekleştirilen beyazlatma işleminde kullanılan beyazlatıcı ajanların peroksit oranları daha yüksek olduğundan beyazlatma daha hızlı olur ve kalıcılığı daha uzundur. Diş beyazlatma işlemi uygulanmadan önce; daha etkili bir sonuç almak için, hastaya beyazlatma öncesi diş taşı temizliği yapılması gerekmektedir. Seanslar öncesi ve sonrası hastadan fotoğraf alınarak, renk tespiti yapılmaktadır. Uygulanacak seans sayısı genellikle 2 veya 3 olup dişte ki renklenmeye göre değişmektedir. İşlem öncesi diş etlerinin üzeri zarar görmesini istemediğimiz için koruyucu bir bariyer ile kapatılır ve sonrasında beyazlatma jeli dişlere uygulanır. Yaklaşık olarak 15 dakikalık periyotlarla 2 veya 3 periyot olarak dişlere beyazlatma jeli uygulanır. Seanslar arasında hastanın renklendirici gıdalardan (çay, kahve, şarap vb.) uzak durması ve sigara kullanımını en aza indirmesi istenmektedir. Beyazlatma seansları arasında hassasiyetler görülebilmektedir fakat; kullanılacak olan hassasiyet giderici diş macunları ile bu hassasiyetler ortadan kalkmaktadır.

Ev Tipi Beyazlatma (Home Bleaching)
Ev tipi olarak adlandırılan beyazlatma sisteminde, yine renk saptanıp hastadan tedavi öncesi alınan ölçü sayesinde hastaya uygun, şeffaf bir plak üretilir. Ev tipi diş beyazlatma işleminde daha düşük yüzdeli “Karbamid Peroksit” içeren beyazlatma ajanları kullanılır. Hazırlanan şeffaf plak ve beyazlatıcı ajan içeren tüpler hastaya verilerek dişlerine nasıl uygulayacağı hekim tarafından anlatılır. Hasta, ilacı diş hekiminin önerileri doğrultusunda işlemi günde 2 defadan 2 hafta ya da sadece geceleri uyumadan önce 1-2 hafta uygular. Haftalık kontrollerle tedavinin nasıl gittiği izlenerek gerekiyorsa değişiklikler yapılır. Hastaya hangi yöntemle beyazlatma uygulanacağına diş hekimi ve hasta birlikte karar vermelidir.

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş Beyazlatma işlemi sonrası ilk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. İşlem sonrasında her hastanın uyması gereken bir diyet listesi vardır. Her türlü renk verici yiyecek ya da içecek tüketiminden kaçınılmalıdır. Özellikle ilk 3 gün çok hassastır, bunun yanı sıra 1 hafta - 10 gün dikkat edilmelidir.

Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben 1 hafta süreyle kullanılmamalıdır. Aksi takdirde elde edilen beyazlığın yok olma, dişin eski haline dönme ihtimali yüksektir.

Hemen Bilgi Alın!

Sinapolist uzman ekibinin son teknoloji ürünlerini kullanarak titizlikle uyguladığı işlemler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle hemen iletişime geçin.

HEMEN ARA WhatsApp